Pers Pers Pers

Pers

Martine Bossuyt maakt SCULPTUREN in terra cotta en brons.

Citaat van kunstcriticus Hugo Brutin:
Kenmerkend voor de scupturen van Martine Bossuyt is de ingehouden expressiviteit of hartstocht, het aristocratische van hun vormentaal, de emotionele beweging die van binnenuit naar buiten straalt, het serene van hun gedreven verschijnen, de schoonheid van het gelaat, en een houding die ingetogenheid en tevens een enorme presence vertolkt. Haar emoties en die van haar personages hebben geen geweld nodig om zich te manifesteren en te handhaven

Citaat van kunstcriticus Frans Boenders:
Een rustig zichzelf zijn, het incarneren van een esthetisch gevoel dat ondermeer in de hand wordt gewerkt door een steeds verfijnd en sierlijk aangezicht wat niet zo eenvoudig is.integendeel. Schoonheid en waardigheid zijn de titels die zij geeft aan haar werken. Ook hier illustreert de vorm, het lichaam of de houding op concrete wijze de eerder abstracte gedachte.

Martine Bossuyt over haar werk:
Vaak ben ik op zoek zonder te weten naar wat. Enkel op het moment van vinden kun je er meer over zeggen, maar omdat het bijna nooit gebeurt, blijf je er maar rond cirkelen. Dat is het leven voor mij.Ook in mijn werk ervaar ik die constante zoektocht. Ik ben bezig met alles wat me omringt, en met de oeroude vraag wat mijn verhouding daarmee is. Ik zie iets, ben verwonderd, neem het op en wil het in een andere vorm opnieuw uiten. Ik wil een werkelijkheid in een andere context plaatsen, zodat ze meer zichtbaar wordt. Dat kan alleen door er iets aan toe te voegen: woorden in poëzie, kleuren op doek, beelden in klei.